Privatumo politika

2018 m. rugpjūčio mėn. 20 d. redakcija

BENDROJI INFORMACIJA

Ši privatumo politika nustato UAB „Mobili prekyba“, juridinio asmens kodas 125967733, buveinės adresas Kęstučio g. 59, Vilnius, elektroninio pašto adresas [javascript protected email address] (toliau – Valdytojas), vykdomo interneto svetainės www.mp.lt lankytojų ir kitų duomenų subjektų asmens duomenų tvarkymo sąlygas, su asmens duomenų tvarkymu susijusių duomenų subjektų teisių įgyvendinimo tvarką.

Valdytojas gali bet kuriuo metu peržiūrėti ir pakeisti privatumo politiką, todėl rekomenduojame periodiškai patikrinti, ar esate susipažinę su aktualia privatumo politikos redakcija. Aktualios privatumo politikos redakcijos paskelbimo data yra nurodyta viršutinėje šio interneto puslapio dalyje.

Interneto svetainės lankytojų asmens duomenys yra tvarkomi vadovaujantis galiojančiais teisės aktais ir užtikrinant tinkamas technines bei organizacines asmens duomenų apsaugos priemones.

Valdytojas jūsų pateiktus ar paties Valdytojo jūsų sutikimu surinktus asmens duomenis naudoja tik privatumo politikoje nurodytais tikslais, neperduoda asmens duomenų valdyti kitiems asmenims, išskyrus šioje privatumo politikoje nurodytus atvejus. Jūsų asmens duomenys gali būti atskleisti kitiems asmenims tik tada ir tik tiek, kiek tai yra būtina siekiant suteikti Jums paslaugas, įvykdyti užsakymą ir pan.

Interneto svetainėje yra nuorodų į Valdytojui nepriklausančias interneto svetaines. Valdytojas nėra atsakingas už šių svetainių taikomas privatumo politikas, todėl rekomenduojame būti aktyviems ir susipažinti su interneto svetainių, į kurias esate nukreipiami, privatumo politikomis.

INTERNETO SVETAINĖS LANKYTOJŲ ASMENS DUOMENYS, SLAPUKŲ NAUDOJIMAS

Slapukai

Interneto svetainėje yra naudojami „slapukai“ (angl. cookies) – maži tekstiniai failai, išsaugomi Jūsų įrenginio (pavyzdžiui, kompiuterio, mobiliojo telefono, planšetės) naršyklėje, kai jūs naršote interneto svetainėje.

Interneto svetainėje naudojami slapukai mums yra reikalingi, kad galėtume:

  • užtikrinti tinkamą interneto svetainės veikimą;
  • užtikrinti optimalų interneto svetainės greitį ir saugumą;
  • sužinoti interneto svetainės ir atskirų jos puslapių, dalių lankomumą, analizuoti interneto svetainės lankytojų srautus (apsilankymo datą ir laiką, naudojamas naršykles, įrenginių rūšis ir jų ekrano dydžius) ir tokiu būdu nuolat tobulinti interneto svetainę, kad būtų geriau patenkinti jūsų poreikiai.

Jūsų sesijos interneto svetainėje metu į jūsų kompiuterį gali būti įrašomi šie slapukai:

RŪŠIS

PAVADINIMAS

FUNKCIJOS

GALIOJIMO LAIKAS

Sesijos slapukai

www_mobiliprekyba_lt

 

techninis slapukas skirtas palaikyti sesiją

Iki apsilankymo svetainėje pabaigos

 

Nuolatiniai slapukai

_gat

 

 

 

_ga

Nesaugo jokios informacijos, skirtas tik užklausų kiekio apribojimui

 

Slapukas identifikuoja unikalius lankytojus

1 minutė

 

 

 

2 metai

 

 

_gid

Slapukas identifikuoja unikalius lankytojus

1 para

Cookie_accepted

Slapukas išsaugo informaciją apie sutikimą su slapukų naudojimu

1 metai

customer

Slapukas skirtas saugoti prisijungusio prie paskyros kliento duomenis, kad būtų galima automatiškai užpildyti užsakymo laukelius

1 metai

cart_id

Slapukas išsaugo elektroninės parduotuvės lankytojo pirkinių krepšelį

 

1 mėnuo

 

 

 

 

 

 

 

 

Trečiųjų šalių slapukai

 

 

 

Google (google.lt, google.com, doubleclick.net)

DV

1P_JAR

APISID

CONSENT

HSID

NID

OGPC

SAPISID

SID

SSID

1P_JAR

AID

APISID

CONSENT

HSID

NID

OGPC

SAPISID

SID

SIDCC

SSID

DSID

IDE

Google slapukai, naudojami saugos užtikrinimo, informacijos apie vartotoją sesiją rinkimo bei reklamavimo (marketingo) tikslais. Išsamesnė informacija pateikiama Google slapukų politikoje.

10 minučių

1 mėnuo

2 metai

20 metų

2 metai

6 mėnesiai

2 mėnesiai

2 metai

2 metai

2 metai

1 mėnuo

2 metai

2 metai

20 metų

2 metai

6 mėnesiai

2 mėnesiai

2 metai

2 metai

3 mėnesiai

2 metai

2 savaitės

2 metai

 

 

 

 

Facebook

datr

fr

sb

wd

 

Facebook slapukai, leidžiantys identifikuoti vartotoją ir rinkti informaciją apie jį. Išsamesnė informacija pateikiama Facebook privatumo politikoje

2 metai

3 mėnesiai

2 metai

2 savaitės

 

Daugiau informacijos apie Google ir Facebook naudojamus slapukus galite rasti Facebook ir Google privatumo (slapukų) politikose: Google slapukų politika, Facebook slapukų politika.

Slapukus apriboti ar užblokuoti galite valdydami savo interneto naršyklės nustatymus. Jeigu norite, kad interneto svetainės jūsų įrenginyje netalpintų visiškai jokių slapukų, pritaikykite savo interneto naršyklės nustatymus taip, kad jums būtų pranešta prieš patalpinant bet kokį slapuką arba interneto naršyklė atmestų visus slapukus. Nustatymus turėsite atskirai pritaikyti kiekvienai kiekvieno įrenginio interneto naršyklei.

Uždraudę bet kokį slapukų naudojimą ar apriboję jų naudojimą, galite negauti norimų paslaugų arba negalėti naudotis interneto svetainės funkcionalumais.

Išsamesnę informaciją apie slapukus, jų veikimo principus ir nustatymus galite rasti interneto svetainėje  http://www.allaboutcookies.org.

Komunikacijos įrankiai

Interneto svetainėje yra sudaroma galimybė susisiekti su Valdytoju dviem būdais: rašant elektroninį laišką interneto svetainėje nurodytu elektroninio pašto adresu arba susisiekiant per socialinį tinklą Facebook.

Tikslu atsakyti į jūsų pateiktą paklausimą ir išsaugoti komunikacijos įrodymus (įgyvendindamas teisėtą interesą vykdyti efektyvią komunikaciją ir išvengti su asmenų aptarnavimu susijusių ginčų), Valdytojas tvarko šią jūsų pateiktą informaciją:

  • susisiekiant interneto svetainėje nurodytu elektroninio pašto adresu, tvarkomas elektroninio pašto adresas, elektroninio laiško data, laikas ir susirašinėjimo su Valdytojo atstovu turinys.
  • susisiekiant per socialinį tinklą Facebook, tvarkomas naudotojo vardas ir susirašinėjimo su Valdytojo atstovu turinys.

Kartu su paklausimais pateikti asmens duomenys bei tolesnis jūsų bei Valdytojo atstovo susirašinėjimas bus saugomas tiek, kiek tai bus reikalinga siekiant įvykdyti konkrečią užduotį bei užtikrinti Valdytojo teisių įgyvendinimą.

Paklausimą siunčiant per socialinio tinklo Facebook paskyrą, jūsų pateikti asmens duomenys gali būti atskleisti šio socialinio tinklo valdytojui ir kitiems asmenims, su kuriais socialinio tinklo Facebook valdytojas dalinasi asmens duomenimis. Siekdami gauti išsamesnę informaciją, susipažinkite su socialinio tinklo Facebook privatumo politika.


PIRKIMAS ELEKTRONINĖJE PARUOTUVĖJE

Jūsų teisės, susijusios su asmens duomenų tvarkymu, nurodytos Privatumo politikos skiltyje TEISIŲ ĮGYVENDINIMO TVARKA.

Laikydamiesi pirkimo elektroninėje parduotuvėje sąlygų įsigyti prekes Valdytojo elektroninėje parduotuvėje gali tiek registruoti elektroninės parduotuvės vartotojai, tiek ir paskyros nesukūrę interneto svetainės lankytojai.

Pirkimas be registracijos

Perkant elektroninėje parduotuvėje pateikti asmens duomenys yra naudojami siekiant įvykdyti užsakymus (sutartį). Kad galėtume tinkamai įvykdyti jūsų užsakymą, užsakymo metu būtina pateikti teisingus asmens duomenis. Valdytojas neprisiima jokios atsakomybės, jei dėl neteisingų asmens duomenų pateikimo jūsų asmens duomenys bus atskleisti kitiems asmenims, jūs negausite užsakytų prekių ar patirsite kitų nepatogumų. Jokie dėl neteisingų asmens duomenų patekimo jūsų patirti turtiniai praradimai jums nebus kompensuojami.

Užsakymo vykdymo tikslu jūsų asmens duomenys bus teikiami prekių pristatymo paslaugas teikiančioms bendrovėms, bankams, per kuriuos vyksta atsiskaitymas už įsigytas prekes, taip pat Valdytojo pasitelktiems duomenų tvarkytojams.

Užsakymo informacija (vardas, pavardė, pristatymo būdas, pristatymo adresas ir pan.) saugoma 2 metus nuo prekės pristatymo pirkėjui dienos. Už įsigytas prekes išrašomos PVM sąskaitos-faktūros ir, atitinkamai, jose nurodyti asmens duomenys, saugomi 10 metų nuo PVM sąskaitų-faktūrų išrašymo dienos.

Registracija elektroninėje parduotuvėje

Siekiant susikurti elektroninės parduotuvės paskyrą, Valdytojui turi būti pateikiamas tik elektroninio pašto adresas. Jokių kitų asmens duomenų pateikimas nėra būtinas tam, kad taptumėte registruotu elektroninės parduotuvės naudotoju.

Interneto svetainės valdytojas taip pat saugo registruotų interneto svetainės naudotojų pirkimo istoriją: užsakymo numeris, užsakymo pateikimo ir įvykdymo datos, įsigytos prekės, prekių kaina, mokėjimo būdas ir data, pristatymo būdas ir data. Pirkimo istorija elektroninės parduotuvės paskyroje yra matoma 2 metus nuo registracijos elektroninėje parduotuvėje dienos.

Elektroninėje parduotuvėje užsiregistravusių asmenų asmens duomenys bus teikiami prekių pristatymo paslaugas teikiančioms bendrovėms, bankams, per kuriuos vyksta atsiskaitymas už įsigytas prekes, taip pat Valdytojo pasitelktiems duomenų tvarkytojams.

Jūs bet kuriuo metu galite ištrinti savo elektroninės parduotuvės paskyrą parašydamas laišką elektroninio pašto adresu [javascript protected email address]. Jūsų paskyra bus panaikinta (ištrinta) ne vėliau kaip per 7 darbo dienas nuo patvirtinimo apie elektroninio laiško gavimą išsiuntimo ir apie paskyros ištrynimą būsite informuoti elektroniniu paštu.

Elektroninės parduotuvės paskyra ir joje esantys duomenys yra saugomi 3 metus nuo paskutinio apsipirkimo elektroninėje parduotuvėje. Jei per 3 metus nė karto neapsipirksite elektroninėje parduotuvėje, jūsų paskyra bus panaikinta, o visi joje esantys asmens duomenys – sunaikinti. Apie ketinimą panaikinti paskyrą būsite informuoti likus ne mažiau kaip 5 dienoms iki paskyros panaikinimo.

Jūsų teisės, susijusios su asmens duomenų tvarkymu, nurodytos Privatumo politikos skiltyje TEISIŲ ĮGYVENDINIMO TVARKA.

GARANTINIS APTARNAVIMAS

Garantinio aptarnavimo tikslu (vykdydamas teisinę prievolę suteikti parduodamoms prekėms garantiją) Valdytojas tvarko šiuos Garantiniame talone bei Įrenginio techninės priežiūros talone nurodytus asmens duomenis: vardas, pavardė, telefono numeris, elektroninio pašto adresas, įrenginio pavadinimas, IMEI kodas, pirkimo data.

Iš garantiniam aptarnavimui pateikiamo įrenginio turi būti ištrinti visi duomenys, taip pat išimta SIM kortelė. Priešingu atveju visus įrenginyje išsaugotus duomenis ir jame buvusią SIM kortelę sunaikins Valdytojas arba Valdytojo pasitelkti duomenų tvarkytojai. Pateikdami įrenginį neišėmę SIM .

Garantinio aptarnavimo tikslu duomenys saugomi 1 metus nuo sutaisyto įrenginio gražinimo atsiimančiam asmeniui dienos.

Jūsų teisės, susijusios su asmens duomenų tvarkymu, nurodytos Privatumo politikos skiltyje TEISIŲ ĮGYVENDINIMO TVARKA.

PRETENZIJŲ NAGRINĖJIMAS

Pretenzijos dėl suteiktų paslaugų ar įsigytų prekių nagrinėjamos pateikus Valdytojui užpildytą prašymo / pretenzijos formą. Prašymo / pretenzijos formoje pateikti asmens duomenys yra tvarkomi tikslu išnagrinėti pateiktą pretenziją.

Pretenzijos nagrinėjimo metu gauti asmens duomenys yra naudojami pretenzijos išsprendimo tikslais. Esant poreikiui šie asmens duomenys gali būti perduoti Vartotojų teisių apsaugos tarnybai pretenzijai spręsti.

Asmens duomenys, gauti nagrinėjant pretenzijas, saugomi 1 metus pretenzijos išnagrinėjimo ir atsakymo ją pateikusiam asmeniui pateikimo dienos.

Jūsų teisės, susijusios su asmens duomenų tvarkymu, nurodytos Privatumo politikos skiltyje TEISIŲ ĮGYVENDINIMO TVARKA.

TIESIOGINĖ RINKODARA

Kiekvienas interneto svetainės lankytojas gali užsisakyti naujienas apie aktualius Valdytojo parduodamų prekių pasiūlymus.

Naujienlaiškių siuntimo bet kada galima atsisakyti spaudžiant naujienlaiškyje esančią atsisakymo nuorodą arba pateikianti prašymą elektroninio pašto adresu [javascript protected email address]. Jei neatšauksite sutikimo tvarkyti jūsų asmens duomenis tiesioginės rinkodaros tikslu, jūsų elektroninio pašto adresas į naujienlaiškio gavėjų sąrašą 3 metus nuo naujienlaiškio užsiprenumeravimo dienos.

Verslo klientams be atskiro jų sutikimo yra siunčiami pasiūlymai dėl naujų telefonų įsigijimo. Pasiūlymai nėra siunčiami tik tuo atveju, jei sudarydamas sutartį su Valdytoju, verslo klientas išreiškė nesutikimą ateityje gauti pasiūlymus dėl naujų telefonų įsigijimo. Pasiūlymų siuntimo verslo klientai gali bet kada atsisakyti atsakydami į pasiūlymą arba rašydami laišką elektroninio pašto adresu [javascript protected email address].

Tiesioginės rinkodaros tikslu tvarkomi asmens duomenys gali būti perduodami Valdytojo duomenų tvarkytojams.

Jūsų teisės, susijusios su asmens duomenų tvarkymu, nurodytos Privatumo politikos skiltyje TEISIŲ ĮGYVENDINIMO TVARKA.

VAIZDO STEBĖJIMAS

Vaizdo stebėjimas vykdomas Sodų g. 22, Vilniuje, esančiame Valdytojo  salone (įrengtos 2 vaizdo kameros). Kituose salonuose vaizdo stebėjimą vykdo patalpas nuomojantys subjektai ir Valdytojas prieigos prie vaizdo duomenų neturi. Vaizdas stebimas Valdytojo turto darbuotojų saugumo užtikrinimo tikslu. Šių duomenų tvarkymo teisinis pagrindas – teisėtas Valdytojo interesas užkirsti kelią žalos, kurią jis patirtų praradęs turtą ar neužtikrinęs darbuotojų saugumo, atsiradimui.

Apie Sodų g. 22, Vilniuje, vykdomą stebėjimą asmenys yra informuojami vaizdinėmis priemonėmis, matomomis prieš patenkant į vaizdo stebėjimo lauką.

Įrašyti vaizdo duomenys yra saugomi 3 mėnesius nuo jų įrašymo. Jeigu šie duomenys naudojami kaip įrodymai teisėsaugos institucijose, teismuose ir (ar) kituose ginčus nagrinėjančiuose organuose, jie saugomi tiek, kiek reikalinga apginti Valdytojo ar kitų asmenų teises ir išaiškinti atitinkamą teisės pažeidimą.

Jūsų teisės, susijusios su asmens duomenų tvarkymu, nurodytos Privatumo politikos skiltyje TEISIŲ ĮGYVENDINIMO TVARKA.

KANDIDATŲ Į DARBUOTOJUS ASMENS DUOMENYS

Visus asmenų, pageidaujančių įsidarbinti Valdytojo bendrovėje, pateiktus asmens duomenis Valdytojas tvarko tik darbuotojų atrankos ir įdarbinimo tikslu, turėdamas teisėtą interesą įvertinti kandidato tinkamumą dirbti pageidaujamą darbą.

Be paties asmens, pageidaujančio įsidarbinti Valdytojo bendrovėje, pateiktų duomenų atrankos ir įdarbinimo vykdymo tikslu Valdytojas gali rinkti ir kitaip tvarkyti kitus viešai prieinamus kandidato duomenis, t. y. ieškoti informacijos internete, patikrinti kandidato socialinių tinklų (pavyzdžiui, LinkedIn, Facebook, Twitter) profilius ir pan. Valdytojas taip pat gali kreiptis į kandidato gyvenimo aprašyme (CV) nurodytus buvusius kandidato darbdavius ir prašyti pateikti informaciją apie kandidato kvalifikaciją, profesinius gebėjimus ir dalykines savybes.

Kandidato, dalyvaujančio Valdytojo paskelbtoje atrankoje į konkrečią darbo vietą, pateiktus ir savarankiškai surinktus duomenis apie kandidatą Valdytojas saugo 4 mėn. nuo konkrečios darbuotojo atrankos pasibaigimo. Asmens duomenų saugojimo terminas pratęsiamas tik gavus atskirą kandidato sutikimą. Jei sutikimas saugoti kandidato asmens duomenis ilgiau nei 4 mėn. po atrankos pasibaigimo nėra gaunamas, pasibaigus šiam terminui visi (tiek pateikti kandidato, tiek surinkti Valdytojo) kandidato asmens duomenys yra sunaikinami.

Jūsų teisės, susijusios su asmens duomenų tvarkymu, nurodytos Privatumo politikos skiltyje TEISIŲ ĮGYVENDINIMO TVARKA.

TEISIŲ ĮGYVENDINIMO TVARKA

Visi asmenys, kurių asmens duomenis tvarko Valdytojas, turi:

  • Teisę susipažinti su Valdytojo tvarkomais savo asmens duomenimis

Registruoti elektroninės parduotuvės vartotojai susipažinti su registracijos elektroninėje parduotuvėje ir elektroninės prekybos tikslu tvarkomais savo asmens duomenimis ir juos keisti gali prisijungę prie elektroninės parduotuvės paskyros.

Kitais atvejais teisės susipažinti ir reikalauti ištaisyti asmens duomenis įgyvendinamos pateikiant rašytinį prašymą Valdytojo buveinės adresu arba elektroninio pašto adresu [javascript protected email address] (jeigu pateikiamas el. parašu pasirašytas prašymas).

Prašyme susipažinti su vaizdo duomenimis papildomai turi būti nurodyta, kokiose konkrečiose Valdytojo patalpose ir kokiu metu lankėtės. Teisė susipažinti su vaizdo duomenimis įgyvendinama atvykstant peržiūrėti vaizdo įrašo Valdytojo buveinės adresu.

  • Teisę reikalauti ištaisyti neteisingus arba netikslius savo asmens duomenis
  • Teisę reikalauti, kad Valdytojas apribotų asmens duomenų tvarkymą, kol bus patikrintas asmens duomenų tikslumas, kol bus nustatyta, ar su asmens duomenų tvarkymu nesutinkančio duomenų subjekto interesai yra viršesni už Valdytojo, taip pat tais atvejais kai asmens duomenys yra tvarkomi neteisėtai, tačiau duomenų subjektas nesutinka, kad šie duomenys būtų ištrinti

Ši teisė įgyvendinama pateikiant rašytinį prašymą Valdytojo buveinės adresu arba elektroninio pašto adresu [javascript protected email address] (jeigu pateikiamas el. parašu pasirašytas prašymas). Jei prašymas yra pagrįstas, asmens duomenų tvarkymas apribojamas per 5 darbo dienas nuo prašymo gavimo.

  • Teisę į duomenų perkeliamumą

Ši teisė įgyvendinama pateikiant rašytinį prašymą Valdytojo buveinės adresu arba siunčiant jį elektroninio pašto adresu [javascript protected email address] (jeigu pateikiamas el. parašu pasirašytas prašymas). Jei prašymas yra pagrįstas, Valdytojas ne vėliau kaip per 30 dienų nuo prašymo gavimo pateikia jums arba jūsų nurodytam duomenų valdytojui jūsų asmens duomenis kompiuterio skaitomu formatu.

  • Teisę nesutikti, kad būtų tvarkomi asmens duomenys

Verslo klientai ir jų atstovai fiziniai asmenys, kurių atžvilgiu tiesioginė rinkodara yra vykdoma be jų sutikimo, teisę nesutikti įgyvendina pateikdami prašymą elektroninio pašto adresu [javascript protected email address]. Visais kitais atvejais išreiškus nesutikimą su asmens duomenų tvarkymu bus vertinama, ar jūsų teisėtas interesas yra viršesnis už Valdytojo.

  • Teisė reikalauti ištrinti duomenis

Ši teisė įgyvendinama pateikiant rašytinį prašymą Valdytojo buveinės adresu arba siunčiant jį elektroninio pašto adresu [javascript protected email address] (jeigu pateikiamas el. parašu pasirašytas prašymas). Duomenų valdytojas ne vėliau kaip per 30 dienų nuo prašymo gavimo dienos ištrina atitinkamus asmens duomenis arba atsisako patenkinti prašymą ir raštu nurodo atsisakymo priežastis.

  • Teisę paduoti skundą priežiūros institucijai

Ši teisė gali būti įgyvendinama pateikiant skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai dėl bet kokių su jūsų asmens duomenų tvarkymu susijusių Valdytojo veiksmų.

 Tais atvejais, kai įgyvendinate savo teises pateikdami rašytinį prašymą Valdytojo buveinės adresu paštu, kartu su prašymu būtina pateikti ir notaro patvirtintą asmens dokumento (paso, asmens tapatybės kortelės) kopiją.

KONTAKTAI

Jei turėtumėte su privatumo politika susijusių klausimų, susiekite su mumis ir mes jums padėsime:

UAB „Mobili prekyba“
adresas Kęstučio g. 59, Vilnius

Tel./ faks. +370 5 2734327

El. paštas [javascript protected email address]